هوش مصنوعی و بریتانیا
قانون جدید کشور انگلیس
در یک تصمیم جدید، حکومت انگلستان اعلام کرد، شرکتهایی که در این کشور فعالیت میکنند، اگر نتوانند تصمیماتی که در زمینه هوش مصنوعی میگیرند را، توجیه کنند؛ متحمل جریمه چند میلیون پوندی میشوند.
این تصمیم، دیدگاه های متفاوتی نسبت به نگرش این کشور نسبت به هوش مصنوعی ایجاد میکند.
با توجه به این که، هوش مصنوعی نگرانی هایی در بین مردم راجع به خود ایجاد کرده است و زمزمه هایی مبنی بر سوء استفاده از آن پخش شده است؛ این احتمال وجود دارد که انگلیسی ها با این تصمیم، قصد داشتند تا به جامعه بریتانیا، تحت کنترل بودن این فناوری را، القاء کنند. همچنین، این تصمیم میتواند اخطاری باشد برای زیاده روی های بیش از حدّ برخی دانشمندان هوش مصنوعی. در حالیکه، شرکتهایی مانند گوگل در آمریکا، به تنهایی سیاستهایشان در این زمینه را اتخاذ میکنند، این تصمیم میتواند، آنها را هم تحت تأثیر قرار داده و نگاه عموم به آنان را عوض کند. خصوصا پس از پخش شدن شایعات اخیر در خصوص جمع آوری اطلاعات سلامت کاربران توسط گوگل.
اما، شاید این تصور بیش از حد باشد و حکومت بریتانیا، فقط قصد بر کنترل این فناوری و کاهش خطرات آن را داشته است. به هر حال با توجه به اخبار دیپ فیک(Deepface) و تلاش گسترده فیسبوک و رقیبان، برای پیدا کردن راه خنثی کردن آن، این تصمیم منطقی و عاقلانه به نظر می آید. اما سؤال اینجاست:
آیا سایر کشورها نیز، مانند بریتانیا، اقدامی جهت کنترل هوش مصنوعی میکنند؛ یا باید منتظر تَک رَویِ کشورهای آمریکا و چین در جنگ قدرت با یکدیگر باشیم؟
پاسخی بگذارید